Közbenjárás imával és böjttel a békéért hat héten át
2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, mindennap
 

Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat minden keresztényt arra hív, hogy augusztus 15-től szeptember 29-ig hat héten át minden nap imádkozzanak és böjtöljenek a békéért.

Egyre többen tapasztaljuk, hogy viszályok békétlenségek, háborúk rázzák meg világunkat.

Szent Pál levelei nyomán azt is tudjuk, hogy ezek a jelenségek egy sokkal mélyebb, szellemi-lelki harc megnyilvánulásai és olyan hatalmas háttér erők mozgatják, amelyek legyőzéséhez vagy megállításához a mi emberi erőnk kevés. Ezért fordulunk most a Mennyei Atyához kérve angyalai segítségét a következő 6 hét során, hogy az Ő békéje legyen újra a világban!

Mit tehetünk?

Szent Pál arra szólít fel, hogy „szüntelen imádkozzatok”, öltsétek fel a „lelki fegyvereket”, és álljatok be ebbe a harcba, ahol Isten velünk van mindig.

Tehát arra hívunk benneteket: legyünk Krisztus katonái, hogy az Őbenne való öröm által megerősödjünk a béke építésére!

Hívunk tehát minden keresztényt, hogy csatlakozzatok hozzánk és imádkozzunk együtt a békéért 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, mindennap!

Az imádság hat területe, amelyek hetente követik egymást, és amely során kérjük Istent, küldje el angyalait, hogy békét munkáljanak:

1. a szívünkben,
2. a családjainkban,
3. a közvetlen környezetünkben, a közösségeinkben,
4. a nemzeteinkben (horvát, lengyel, szlovén, magyar),
5. Európában,
6. az egész világon.

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy hat héten keresztül mindennap imádkozol a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre, innen letölthető. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és/vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon: kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20 órakor online találkozónk is lesz. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért.

Ha hívást érzel, kérjük, jelentkezz a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózatnál az icn.hungary@gmail.com e-mail-címen.

További információk az imahadjáratról ITT, valamint IDE kattintva találhatóak.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye 
Fotó: Pixabay
Magyar Kurír